Raw Food

Raw Food er det sunne alternativet

Det finnes mange dietter på markedet som sier de er de beste. Noen har fokus på vekt og noen på sykdommer. Raw Food er ikke bare en diett men en livsstil som tiltrekker både de helsefokuserte, de som er syke og de som praktiserer ernæring faglig/medisinsk. Formålet med Raw Food er å maksimere graden av ernæring gjennom å spise mat med levende bioaktive ingredienser som kan regenerere kroppen og skape helse og overskudd på alle plan.

Definisjonen på Raw Food dietter er mat som ikke er prosessert, ikke kokt og stort sett økologisk. Enkelte inkluderer kjøtt og fisk mens de fleste er rent veganske. Raw Food kan varmes opp til 40 grader men grensen går der vitaminer og enzymene ellers ville bli ødelagt. Næringsstoffene i kokt og stekt mat er ofte under halvparten av næringen i rå mat, samt at steke og kokeprosessen ofte skaper uheldige nye kjemiske stoffer og bindinger som kroppen ikke takler og som kan skape sykdom. I tillegg dør alle enzymene som er de som skal sørge for å bryte ned maten og øke næringsopptaket.

Raw Food helbreder og gir indre balanse


Raw Food har vist seg helbredende på en rekke tilstander og blir brukt medisinsk i mange tilfeller av hjerteproblemer, fedme, diabetes, kreft, immunforsvarssykdommer m.m. Men svært mange blir tiltrukket av Raw Food som livsstil for dets foryngende og skjønnhetsskapende effekt. I tillegg er det vanlig i blant Raw Food’ere å merke emosjonelle, mentale, og spirituelle kvaliteter som er en viktig del av grunnen til at det blir en livsstil for de som oppdager denne type diett. I tillegg til den store graden av energi og livskraft m.m.

Raw Food er også en selvutviklingsdiett som assisterer mennesker til å bli ærligere og som gjør det enklere å komme nærmere sannheten om seg selv og verden. All mat som er prosessert skaper støy i kroppen og i hodet og det gjør det vanskeligere å finne den indre balansen.

Raw Food har fokus på kvalitet

I en verden som drukner vår mat i sprøytemidler er det viktig å være bevisst at det som ser bra ut på utsiden ikke nødvendigvis har høy kvalitet. For å bli bevisste forbrukere må vi gå forbi fasaden og lære å gjennkjenne kvalitet. Etterhvert som man spiser Raw Food vil kroppen si i fra selv fordi den blir i stand til å kjenne merkbar forskjell. Det er derfor naturlig når man spiser Raw Food at man velger mer og mer økologisk dyrket frukt og grønnsaker.

Artikkel om sprøytemidler i grønnsaker og kornblandinger i EU

Raw Food oppskrifter

Rå mat er ikke kjedelig. Det er mer enn salat, selv om en Raw Food salat heller ikke er noen vanlig kjedelig salat. Markedet er fullt av Raw Food oppskriftsbøker på smoothies, puddinger, supper, pater, pizza, kaker, iskrem, juicer, salater, tacos, mylks, desserter og mye mer. Raw Food gourmet mat er utrolig godt og kan raskt lages i en blender eller en kjøkkenmaskin samt at man også bruker lufttørking for å skape kaker, brød og kjeks m.m. Raw Food matlaging appellerer til din kreativitet og oppfordrer deg til å eksperimentere med mat på din egen måte.

Raw Food grad

Du kan spise Raw Food i forskjellig grad. Et 20 % Raw Food tillegg til ditt vanlige kosthold gir deg mange helsefordeler og er ofte den beste måten å starte på.

Typer næring i Raw Food

Fiber: Raw Food har mengder med fiber som assisterer kroppen til å få en balansert vekt. Raw Food er rikt på Cellulose – en av de 6 fibertypene.

Avgiftende: Renser leveren som er kroppens filter for slaggstoffer og toksiner.

Klar hud: En vakker hud trenger mye vitaminer og det får den via Raw Food.

Energi: Brød, ris og hvete er ikke de eneste energikildene. Noen typer frukt er rike på karbohydrater som vil gi masser av energi. Mettet fett fra sunne kilder er ikke kolesteroldannende og gir dobbel energimengde i forhold til karbohydrater.

Proteiner: Den store misforståelsen er at proteiner må komme fra kjøtt. Det stemmer ikke. Nøtter, alger, spirer og supermat har en stor andel proteiner. Det er ikke noe problem i hele tatt.

Mettet fett: Den typen mettet fett som er I Raw Food er sunn og gir ikke hjerteproblemer. I stedet får kroppen energi og styrket evne til å omdanne ugunstig mettet fett fra dyr om til det gode kolesterolet (LDL til HDL).

Hvorfor Raw Food?

Fordeler for kroppen:
God helse
Et sterkt immunforsvar
En velfungerende og glad kropp
Økt energi, vitalitet og livskraft
Indre kjemi i balanse
Kroppens intelligens blir sterkere
Styrket og sunn forplantingsevne

Fordeler for følelsene:
Overskudd til livet og lek
Balanserte emosjoner
Styrke til å takle forandring
Økt egenomsorg
Har mer å gi til omgivelsene
Tilstedeværelse i følelsene
Mye glede og entusiasme
Evne til å takle konflikter
Økt spontanitet
Mye mer livsglede og skapertrang
Sterkt sensualitetsskapende

Fordeler for sinnet:
En merkbar letthetsfølelse
Balansert psyke
Bedre hukommelse
Inspirasjonsskapende
Økt lærevillighet
Styrket evne til grensesetting

Fordeler for ånden:
Stor grad av Inspirasjon og kreativitet
Evne til å manifestere det indre
Selvutviklende og selvrealiserende

Fordeler for miljøet:
Miljøvennlig produksjon
Mindre utslipp av CO2
Helhetlig tenkning
Sunner verdier for kroppen, miljøet og planeten.


Raw Food gir kvalitetsbevissthet

Raw Food
Naturens skattkammer
Usunn evolusjon
Ansvar for egen helse
Ekte skjønnhet
Transformasjon